Hydrogen Catalunya (hydrogen.cat)

El llançament de la Plataforma d’Hidrogen Verd a la Catalunya Sud per tal de crear una regió capdavantera en la transició energètica per combatre l’emergència climàtica. Més de 50 grups d’interès s’han unit a la iniciativa coordinada per la plataforma. La Plataforma d’Hidrogen Verd de Catalunya Sud és la nova iniciativa liderada per la URV que vol reunir tots els grups d’interès que treballen a la cadena de valor de l’hidrogen verd, un combustible generat a partir d’energies renovables per promoure el coneixement, la producció i la implementació d’aquesta font d’energia alternativa a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El projecte és la resposta del territori a l’estratègia llançada per la Comissió Europea a l’estiu per reduir la contaminació i aconseguir una Europa neutral per al clima el 2050 i combatre l’emergència climàtica.

La plataforma reunirà experts en formació, investigació i tecnologia; empresaris i empreses de la cadena de valor de l’hidrogen verd; entitats municipals i extramunicipals; entitats de la Generalitat de Catalunya responsables d’indústria, energia i medi ambient, i persones que han expressat el seu interès en projectes per fer la transició digital de l’hidrogen verd i la investigació, la transferència i la formació de persones qualificades. El 20 d’octubre, els més de 50 grups d’interès van assistir a una reunió en línia en què van acordar el full de ruta per als primers mesos que incloïa definir el sistema de governança, crear una cartera inicial de projectes i treballar en un pla d’acció per al 2021. Els projectes cobreixen tres àrees bàsiques: la mobilitat mitjançant l’hidrogen verd, l’economia circular amb l’hidrogen verd i la infraestructura bàsica que requereix.

hydrogen.cataluna Dominio Logo for Catalunya region.

La Plataforma d’Hidrogen Verd de la Catalunya Sud ha sorgit de la constatació que la regió consumeix i produeix una gran quantitat d’energia a partir de diverses fonts, inclosos tres reactors nuclears a l’Hospitalet i Ascó, el complex petroquímic de la regió del Camp de Tarragona, quatre cicles combinats centrals elèctriques, més de 20 parcs eòlics en funcionament actualment i 10 més aprovats, i la central hidroelèctrica de Riba-roja d’Ebre. D’aquí la necessitat de crear una cadena de valor social, econòmica i mediambientalment sostenible mitjançant la implementació de l’hidrogen verd com a vector clau en la transició energètica, cosa que es va fer evident en el treball realitzat al seminari d’emergència climàtica organitzat per la URV a l’octubre del 2019. La rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, ha elogiat la creació de la Plataforma Verda d’Hidrogen de la Catalunya Sud i ha subratllat el paper de la Universitat a l’hora d’aplegar els diferents grups d’interès i com a motor d’iniciatives territorials que aportin coneixement i experiència.

El rector va destacar el desig de treballar junts per revertir la crisi ambiental i definir una estratègia energètica a escala global i local que sigui social i econòmicament justa. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va afirmar que “la Diputació aposta per la transició energètica, un camí que acabem d’iniciar, però que seguim amb convicció i sense demora perquè som conscients de la necessitat de fer-ho i que és un procés des del qual no es pot tornar enrere. Per aquest motiu, el nostre pla de mandat estableix expressament el nostre lideratge conjunt en la creació d’aliances estratègiques amb els agents socioeconòmics del territori, el país i Europa, i el nostre suport als diferents clústers d’innovació emergents que poden impulsar un desenvolupament equilibrat i sostenible de la regió. La Plataforma Hidrogen Verda de Catalunya Sud és un nou pas en aquest sentit ”. En la seva presentació, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va afirmar que “les ciutats han de tenir un paper protagonista en el desenvolupament de les aplicacions de l’hidrogen verd i que Tarragona ha començat a avançar en la creació d’una mobilitat més ecològica i sostenible”. Els interessats La plataforma es constituirà al gener i estarà oberta a totes les parts interessades que vulguin unir-s’hi. Fins ara, els següents grups d’interès han manifestat el seu interès: Ensenyament, investigació i entitats tecnològiques Universitat Rovira i Virgili (URV) – coordinadora-, Centre de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement Formació Professional del Departament d’Ensenyament, EURECAT, Fundació i2cat (Centre de recerca i innovació en tecnologies i societat digital), Institut de Química Recerca de Catalunya (ICIQ), Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). Empresaris i empreses Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Autoritat Portuària de Tarragona, Federació Empresarial d’Autotransport de la Província de Tarragona (FEAT).

HYDROGEN.CAT: el millor nom que podeu obtenir La nostra adreça a Internet

hydrogen.cat sembla ser una bona opció per anomenar productes, aplicacions i serveis en relació amb qualsevol estratègia d’hidrogen. És breu, descriptiu i significatiu per als socis comercials, els clients i els consumidors, i és la millor adreça que podeu obtenir, a excepció de hydrogen.com. A dia d’avui, el terme de cerca “hydrogen cataluna” ja té uns 29 milions de resultats de cerca a Google.

Contacte

Per posar-se en contacte amb nosaltres, envieu una consulta a domains@vaum.de. També podeu comprar el domini directament a la plataforma de comerç internacional de dominis Dan.com. Aquí teniu l’enllaç https://dan.com/buy-domain/hydrogen.cat

%d bloggers like this: